← terug naar overzicht
Chorizo Pasta
recept van Luuk
aangemaakt op 28-04-2025 07:20
bijgewerkt op 28-04-2025 07:39
Voorbereidingstijd
30 min
Kooktijd
60 min
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Aantal porties
6 porties
Categorieën
Pasta
Chorizo
Kip
Beschrijving
Hoeveel beschrijving wil je? Het is fucking pasta met chorizo.
Ingrediënten
- Chorizo 250g
- Kip 400g
- Paprika 3x
- Courgette 2x
- Champignon 400g
- Fusilli 400g
- Kruidenkaas 100-125g
- Roomkaas met kruiden 100-125g
- Kip bouillon 1x
- Groente bouillon 1x
- Groene kruiden (basilicum, oregano, tijm, rozemarijn, bieslook, peterselie)
- Paprika poeder
- Komijn poeder
- Grote witte ui 3x
- Knoflooktenen 3x
- Tomatenpuree 140g
Stappen
- Snij de uien in grove stukken
- Snij de paprika in reepjes (lengte van de paprika dus. Deze kan je nog een keer halveren als je wilt)
- Snij de courgette in de lengte door de helft. Vervolgens nog een keer in de lengte door de helft. Snij ze vervolgens in plakjes (resultaat, kwart plakjes)
- Snij de champignons door 4en.
- Snij de chorizo door de helft. En vervolgens in stukjes (resultaat, halve plakjes)
- Snij de kip in stukjes van weet ik veel, 2cm?
- Stop je knoflook in de knoflookpers.
- Gooi de chorizo + 2 eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan(of een grote kookpan) en bak ze totdat ze nice en crunchy zijn. (Middelhoog vuur)
- Zet chorizo stukjes opzij in een kom ofzo, idc. En laat het vet in de pan (dit is belangrijk)
- Bak de kip in het chorizo vet aan totdat ze bruin zijn (of totdat ze gaar zijn, whichever comes first)
- Zet de kip opzij. Laat het vet in de pan.
- Gooi de ui in de pan in het vet. Bak het 5 minuten lang.
- Gooi de knoflook bij de uien. Bak 30 seconden mee.
- Doe de tomatenpuree bij de uien&knoflook. Roer het goed. Bak 3min mee.
- Gooi alle fucking groente in de pan. Hussel alles goed. Doe deksel op de pan. Bak 10min, roer om de paar minuten alles goed om)
- Gooi de roomkaas en kruidenkaas bij de groente. Roer het goed.
- Gooi alle kruiden en bouillon naar smaak in de pan. (Sorry, ik doe maar wat qua kruiden. Ik proef soms en dan denk ik "dit is niet kruidig genoeg".
- Begin met koken van de pasta.
- Simmer de main pan zo'n 15 minuten lang.
- Gooi chorizo en kip in de main pan. 5min nog.
- Het is klaar. Doe er nog wat zout en peper bij als het nodig is
- De kip gaat aan het einde dus weer in de main pan. Zorg dat het niet té gaar is ofzo in de initial chicken kooktijd. Anders krijg je droge kip en kom ik je in je buik steken met m'n chefs mes als je slaapt 🔪