← terug naar overzicht
Hemelsmodder
recept van Gé
aangemaakt op 28-04-2025 06:42
bijgewerkt op 11-05-2025 16:47
Voorbereidingstijd
40 min
Kooktijd
0 min
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Aantal porties
10 porties
Categorieën
Calorierijk
Gangen
Nagerecht
Beschrijving
Een overheerlijk desert dat we vroeger alleen kregen op feestdagen. Als jong menneke (toen nog Graatje genoemd) hielp ik heel graag mee; al was het maar om erbij te zijn als er pannen, lepels en schrapers mochten worden afgelikt.
Ingrediënten
- 4 eieren
- 400 gram pure chocolade
- 6 desertlepels kristalsuiker
- 500 cc slagroom
- 70 gram roomboter
Stappen
- Breek de chocolade in stukken. Doe dit en 5 el slagroom en de boter in een kom en laat dit mengsel au bain-marie smelten.
- Laat de chocolade al roerend smelten, neem de kom van de pan en laat tot gebruik afkoelen.
- Doe de rest van de slagroom met 2 dessertlepels suiker in een grote kom en klop stijf.
- Splits de eieren en klop de eiwitten met 2 dessertlepels suiker tot er stijve pieken ontstaan.
- Klop in een andere kom de eidooiers en de rest van de suiker los met een garde. Roer dit mengsel door de gesmolten chocolade.
- Spatel voorzichtig 4 eetlepels eiwit door de chocolademassa voegt dit al spatelend toe aan de geklopte slagroom.
- Spatel lekker door en voeg ook het eiwit toe. Als de massa mooi egaalkleurig is kan de kom in de koelkast om de modder te laten opstijven. Je kunt natuurlijk nu ook de kommetjes vullen en daar in laten opstijven.